Selecteer een pagina

Gebitsrenovatie voor en na

Gezond gebit is niet altijd vanzelfsprekend

Een gezond gebit lijkt zo vanzelfsprekend. We weten inmiddels wel dat we twee keer per dag moeten poetsen en regelmatig flossen en tandenstokers gebruiken. En zolang er geen (pijn)klachten zijn, staan we er eigenlijk ook niet zo bij stil. Neem contact op.

Een slecht gebit komt niet alleen door slecht onderhoud

Toch kan het misgaan. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Geen goede verzorging speelt een grote rol. Maar ook nuttigen we veel producten waar een behoorlijke hoeveelheid suiker aan is toegevoegd. Erfelijkheid kan ook een factor zijn. Bovendien hebben veel mensen angst. Dat begrijpen we. Maar toch, als we niet minimaal een keer per jaar ons gebit laten controleren door een tandarts, dan kan het fout gaan.

Dat gebeurt niet van de een op andere dag; het is langzaam voortschrijdend proces. Het begint met een klein gaatje, wat ontstoken tandvlees, een verstandskies die niet goed door wil komen, een tand of kies waar een stukje van afbreekt etc. etc. Na verloop van tijd is er geen ontkomen meer aan. Het eten gaat steeds lastiger, pijnklachten nemen toe. We kunnen ons er allemaal wat bij voorstellen.

Een hele of gedeeltelijke gebitsrenovatie kan uitkomst bieden

Een hele of gedeeltelijke gebitsrenovatie moet dan uitkomst bieden. En dat kan tegenwoordig ook. Steeds minder vaak is het nodig om een volledige prothese aan te laten meten. Er gaat niets boven je eigen tanden en kiezen, maar met een gedeeltelijke prothese, het aanbrengen van een of meer implantaten, kronen en bruggen kunnen in veel gevallen de problemen voor een groot deel worden opgelost. Gebitsrenovatie voor en na, de verschillen zijn duidelijk te zien.

Plan van aanpak

Eerlijk is eerlijk, het klinkt eenvoudig maar een gebitsrenovatie kan ingrijpend zijn. Het kauwvermogen zal nooit meer zo worden als voorheen. Praat erover met uw tandarts. Deze kan in overleg met u een gedegen plan van aanpak opstellen. Bespreek angsten waar u mee rondloopt. Steeds vaker vinden gebitsrenovaties onder algehele narcose plaats. Plan voldoende tijd in uw agenda om rustig te kunnen werken aan een zo goed mogelijk herstel na de gebitsrenovatie. Gebitsrenovatie voor en na, het is het waard.

Uw tandarts helpt

Blijf niet langer met gebitproblemen rondlopen. Maar eens een afspraak met uw tandarts. Laat u goed voorlichten over de mogelijkheden. Uw tandarts is graag bereid u daarbij te helpen. Schroom niet, veel patiënten zijn u voorgegaan. Gebitsrenovatie voor en na, u zult blij zijn dat u het heeft gedaan.

Voor de behandeling
Na de behandeling
De Kliniek
Onze Kliniek is gevestigd in het pand ´Museumkwartier´in het hartje van Amsterdam Zuid, vlak bij de Roelof Hartstraat en de van Baerlestraat. Er zijn in totaal 14 behandelkamers, waarin tandartsen, mondhygienisten en tandarts specialisten werkzaam zijn. Maak gelijk een afspraak.
Adres: Pieter-Baststraat 21 – 27
1071 TV Amsterdam
(Zijstraat van de Roelof-Hartstraat in Oud-Zuid)
Telefoon: 020-662 3914
Mail: contact@kctamsterdamzuid.nl