Selecteer een pagina

Plaatsen van kronen

Het plaatsen van kronen

Een gebit is voor onze gezondheid veel belangrijker dan we vaak beseffen. Iemand met slechte tanden heeft niet alleen last van kiespijn, maar vooral last van slecht gekauwd eten en loopt kans dat bij ontstekingen de pus direct in de bloedbaan terecht komt. Dat kan voorkomen worden door de tanden goed te onderhouden, regelmatig bij de tandarts langs te gaan en het gebit in tact te houden. Neem contact op.
Kronen

Wat daarbij helpt, is het plaatsen van kronen. Een kroon kan nodig zijn omdat een tand zwaar is aangetast, omdat je een ongeluk hebt gehad of omdat een tand vaak gevuld en langzaam afgebrokkeld is. Ze wordt gemaakt van of 100% porselein of van metaal en porselein en wordt op de afgeslepen tand geplakt. Doordat ze de vorm van de oorspronkelijke tand heeft, is het gebit weer voltallig. Dit heeft een aantal voordelen:
1. Je kunt zonder problemen lachen, want er zijn geen gaten in het gebit zichtbaar.
2. De tanden naast de slechte tand groeien niet scheef en worden niet extra belast of aangetast.
3. Het gebit als geheel blijft in tact, waardoor je goed kunt blijven kauwen, wat uiterst belangrijk is bij de voedselopname. Slecht gekauwd voedsel kan tot maag- en darmproblemen lijden.
Duurzaam

Wie kronen laat plaatsen, zorgt er voor dat het gebit duurzaam wordt gerepareerd. Een kroon heeft een lange levensduur, is stevig en helpt om zo lang mogelijk van het eigen gebit te genieten. Het alternatief is een gapend gat in de mond en bij meerdere gaten wordt het zelfs een bitje. Het plaatsen wordt dan ook met zorg gedaan. Eerst wordt vastgesteld of een kroon kan helpen. Dan wordt de slechte tand behandeld en zo aangepast dat met een pasta een afdruk gemaakt kan worden. Deze afdruk wordt gebruikt om de pocket te fabriceren. Dat gebeurt in een speciaal tandheelkundig laboratorium. De kroon wordt vervolgens door de tandarts op de tand geplaatst en verder afgewerkt. Om de tijd totdat ze geplaatst kan worden te overbruggen, maakt de tandarts een zogenaamde noodvoorziening, zodat niet echt te zien is dat een groot deel van een tand verdwenen is.

Zorgverzekering

Wie bij de zorgverzekering ook een tandartsverzekering heeft afgesloten, kan op de site van de verzekeraar zien hoeveel vergoed wordt bij het plaatsen van een kroon. Wie geen extra verzekering afgesloten heeft, moet zelf de kosten dragen. Het is algemeen gesteld zeker aan te bevelen om een verzekering af te sluiten.

Voor de behandeling
Na de behandeling
De Kliniek
Onze Kliniek is gevestigd in het pand ´Museumkwartier´in het hartje van Amsterdam Zuid, vlak bij de Roelof Hartstraat en de van Baerlestraat. Er zijn in totaal 14 behandelkamers, waarin tandartsen, mondhygienisten en tandarts specialisten werkzaam zijn. Maak gelijk een afspraak.
Adres: Pieter-Baststraat 21 – 27
1071 TV Amsterdam
(Zijstraat van de Roelof-Hartstraat in Oud-Zuid)
Telefoon: 020-662 3914
Mail: contact@kctamsterdamzuid.nl