Selecteer een pagina

Wanneer gebitsrenovatie?

Een gebitsrenovatie is een ingreep die ervoor zorgt dat het gebit gezonder is en er bovendien beter uit ziet. Het is geen behandeling die je van de ene op de andere dag moet ondergaan om het gebit weer te laten stralen, maar een behandeling die vaak pas van toepassing is na het op langere termijn niet voldoende verzorgen van het gebit. Je kunt behoefte hebben aan een gebitsrenovatie als je een ongeluk hebt gehad en jouw gebit hierdoor beschadigd is, maar ook als je jouw gebit niet goed hebt verzorgd of als je door erfelijke factoren een wat minder sterk gebit hebt. Wanneer je precies moet kiezen voor een gebitsrenovatie, lees je in dit artikel. Wanneer een gebitsrenovatie? Lees het hieronder.
Wanneer is een gebitsrenovatie nodig?

Een gebitsrenovatie is absoluut niet nodig bij iedereen die een wat minder sterk, gezond of mooi gebit heeft. De meeste problemen met de tanden zijn eenvoudig te verhelpen door bepaalde middeltjes te gebruiken of door kleine ingrepen te ondergaan, dus lang niet iedereen met gebitsproblemen is gebaat bij het ondergaan van een gebitsrenovatie. Heb je echter te maken met gebitsproblemen die niet opgelost kunnen worden door gebruik te maken van bepaalde middeltjes of door een kleine behandeling te ondergaan, dan kan een gebitsrenovatie wel de oplossing bieden.

Enkele situaties waarbij je bijvoorbeeld een renovatie nodig kan hebben, zijn de volgende:
1. Je hebt een ongeluk gehad en jouw gebit is deels of zelfs helemaal beschadigd.
2. Je hebt je tanden langdurig niet goed of helemaal niet gepoetst, waardoor de tanden nu in slechte staat zijn.
3. Je hebt een erfelijke aandoening waardoor je een slecht gebit hebt.

Heb je te maken met een van bovenstaande zaken? Dan is een gebitsrenovatie wellicht iets voor jou.

Hoe bepaal ik of ik een gebitsrenovatie nodig heb?

Als je erachter wil komen of je een gebitsrenovatie nodig hebt, kun je naar een expert op het gebied van het gebit gaan en dit eenvoudig laten onderzoeken. Schrijf je niet meteen in voor een renovatie bij een expert, maar laat eerst onderzoeken of een volledige renovatie wel nodig is. Ben je bij een expert geweest en heb je jouw tanden laten onderzoeken, dan kan de expert meer informatie geven over het wel of niet ondergaan van een renovatie. Heb je inderdaad een renovatie nodig, dan kunnen de volgende stappen van het verbeteren van het gebit direct besproken worden en kun je jouw renovatie eventueel direct inplannen. Wanneer een gebitsrenovatie? Hierboven lees je het allemaal.

Voor de behandeling
Na de behandeling
De Kliniek
Onze Kliniek is gevestigd in het pand ´Museumkwartier´in het hartje van Amsterdam Zuid, vlak bij de Roelof Hartstraat en de van Baerlestraat. Er zijn in totaal 14 behandelkamers, waarin tandartsen, mondhygienisten en tandarts specialisten werkzaam zijn. Maak gelijk een afspraak.
Adres: Pieter-Baststraat 21 – 27
1071 TV Amsterdam
(Zijstraat van de Roelof-Hartstraat in Oud-Zuid)
Telefoon: 020-662 3914
Mail: contact@kctamsterdamzuid.nl