Selecteer een pagina

Gebitsrenovatie Facings

Als je niet tevreden bent met de uitstraling van jouw gebit, hoef je hier geen genoegen mee te nemen. Zo zijn er diverse behandelingen die je kan gebruiken om de uitstraling van jouw gebit te verbeteren, zoals onder andere gebitsrenovatie facings. Wat gebitsrenovatie facings precies zijn, welke verschillende soorten facings er zijn en hoe een behandeling met facings werkt, lees je in dit artikel. Neem contact op
Wat zijn gebitsrenovatie facings?

Een facing is een dun laagje van vulmateriaal dat op de tand geplakt wordt om deze een betere uitstraling te geven. Heb je bijvoorbeeld een scheve tand, heb je een tand waar een hoekje vanaf gebroken is of heb je een tand die verkleurd is, dan kun je een facing op deze tand laten plakken om de uitstraling van de betreffende tand te verbeteren. Op deze manier kun je zelfs jouw volledige gebit verbeteren met facings, zodat je helemaal tevreden bent met jouw lach.
Welke verschillende soorten gebitsrenovatie facings zijn er?

Gebitsrenovatie facings zijn beschikbaar in twee soorten materiaal. Zo kun je ten eerste kiezen voor een facing van het materiaal composiet, maar kun je bij het plaatsen van een facing ook kiezen voor een facing van dun porselein. Gebitsrenovatie facings van porselein zijn over het algemeen duurder dan facings van composiet, maar dit komt simpelweg omdat het plaatsen van een facing van porselein langer duurt dan het plaatsen van een facing van composiet.
Hoe werkt een behandeling met gebitsrenovatie facings?

Het plaatsen van facings om het gebit te verbeteren gebeurt in vier eenvoudige stappen. De vier stappen die je moet volgen voor het plaatsen van facings, zijn de volgende:

1. Je kiest een kleur voor de facing samen met de expert op het gebied van gebitsrenovatie facings. Heb je een kleur gekozen, dan wordt de facing in deze kleur gemaakt.
2. Als het nodig is, slijpt de tandarts glazuur van de te behandelen tand af. Bij porseleinen facings is dit vrijwel altijd nodig, maar bij gebitsrenovatie facings van composiet is dit niet altijd het geval.
3. Na het afslijpen van de tand, wordt de facing geplaatst. Dit doet de expert door de tand eerst te behandelen met een speciaal zuur en de tand vervolgens te voorzien van een hechtlaag voor de facing.
4. Tot slot wordt de facing in vorm gebracht. Dit wordt gedaan door middel van het boetseren van de tand en totdat de facing de juiste vorm heeft gekregen.

Voor de behandeling
Na de behandeling
De Kliniek
Onze Kliniek is gevestigd in het pand ´Museumkwartier´in het hartje van Amsterdam Zuid, vlak bij de Roelof Hartstraat en de van Baerlestraat. Er zijn in totaal 14 behandelkamers, waarin tandartsen, mondhygienisten en tandarts specialisten werkzaam zijn. Maak gelijk een afspraak.
Adres: Pieter-Baststraat 21 – 27
1071 TV Amsterdam
(Zijstraat van de Roelof-Hartstraat in Oud-Zuid)
Telefoon: 020-662 3914
Mail: contact@kctamsterdamzuid.nl