Selecteer een pagina

Gebitsrenovatie

Gezondheid

Soms kan een gebitsrenovatie bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid. Mensen onderschatten nogal eens het belang van een goed gebit voor de algehele gezondheid. Ze zijn dan geneigd vooral aandacht te schenken aan bijvoorbeeld een gezond lichaamsgewicht e.d. Uiteraard is ook dat belangrijk, maar een goed gebit en gezond tandvlees zijn zeer essentieel om goed in je vel te zitten. Uiteraard speelt het esthetische aspect hierbij ook zeker een rol. Het is heerlijk wanneer er tijdens een schaterlach mooie tanden en kiezen te zien zijn. neem contact op

Gebitsrenovatie

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor het noodzakelijk of gewenst is om een gebitsrenovatie uit te laten voeren. Het kan zijn dat er al heel veel kronen en bruggen aanwezig zijn die aan vervanging toe zijn. Een andere reden is mogelijk dat iemand al heel lang niet meer bij de tandarts is geweest voor controle (bijvoorbeeld door angst) en dat er van alles moet gebeuren aan het gebit. Het ontbreken van veel tanden en kiezen zou tenslotte ook nog een reden kunnen zijn om te kiezen voor een gehele renovatie van het gebit.

Behandeling

Zo’n grondige aanpak van het gebit vindt niet zomaar tijdens het eerste consult bij de tandarts plaats. Er zal eerst grondig vooronderzoek gedaan moeten worden. In de meeste gevallen zal er een gesprek plaatsvinden met de tandarts en daarna wordt er gekeken naar de mond, de kaakgewrichten, het gezicht en ook naar de algemene gezondheid. Ook het maken van foto’s is van belang om een goed beeld te krijgen van de situatie. Meestal zal er daarna een behandelplan worden opgesteld. Gaat u daarmee akkoord, dan kan de renovatie van het gebit beginnen. Vaak zult u hiervoor wel diverse keren moeten terugkomen naar de kliniek.

Mogelijkheden

Wanneer het gaat om een gebitsrenovatie is er werkelijk van alles mogelijk. Belangrijk is ook om te weten dat vrijwel alles kan plaatsvinden zonder dat het pijn doet. Zo nodig kunnen bepaalde behandelingen ook plaatsvinden onder narcose. Tijdens de algehele opknapbeurt van het gebit kan er gebruik gemaakt worden van kronen, bruggen of implantaten. Ook is het mogelijk om tanden bijvoorbeeld te laten bleken.

Kosten

De kosten van de gebitsrenovatie zijn uiteraard sterk afhankelijk van wat er moet gebeuren. Bijvoorbeeld alleen het laten bleken van de tanden kost zo’n € 150,-. Wanneer het gaat om kronen en bruggen ligt de prijs ook nog aan de techniek en het materiaalsoort dat wordt gebruikt. Bruggen zijn meestal duurder dan kronen. Hierbij moet u rekening houden met prijzen vanaf € 600,- In de meeste gevallen wordt een groot deel van de kosten vergoedt door de verzekeraar.

Voor de behandeling
Na de behandeling
De Kliniek
Onze Kliniek is gevestigd in het pand ´Museumkwartier´in het hartje van Amsterdam Zuid, vlak bij de Roelof Hartstraat en de van Baerlestraat. Er zijn in totaal 14 behandelkamers, waarin tandartsen, mondhygienisten en tandarts specialisten werkzaam zijn. Maak gelijk een afspraak.
Adres: Pieter-Baststraat 21 – 27
1071 TV Amsterdam
(Zijstraat van de Roelof-Hartstraat in Oud-Zuid)
Telefoon: 020-662 3914
Mail: contact@kctamsterdamzuid.nl