Selecteer een pagina

Hoe werkt een gebitsrenovatie?

De uitstraling die je hebt, wordt door een groot deel bepaald door jouw lach. Heb je geen mooie lach omdat je specifieke problemen hebt met je tanden, dan kan dit erg vervelend zijn. Zo kan een slecht gebit niet alleen een verkeerde indruk achterlaten bij mensen met wie je praat, maar kan een ongezond of onaantrekkelijk ogend gebit ook zorgen voor een flinke deuk in jouw zelfverzekerdheid. Heb je te maken met een slecht gebit en wil je hier voor eens en voor altijd iets aan laten doen? Dan kun je een gebitsrenovatie ondergaan om de gezondheid en de uitstraling van jouw tanden te verbeteren. Meer over de werking van een gebitsrenovatie, lees je in dit artikel. Hoe werkt een gebitsrenovatie? Lees het hieronder. Neem contact op.

Een gebitsrenovatie: een proces met diverse stappen

Een gebitsrenovatie is niet hetzelfde als een eenvoudige behandeling die je bij de tandarts of mondhygiënist ondergaat voor een schoner en mooier gebit. Zo betreft de renovatie een verregaande behandeling om dieper liggende en langdurige problemen in het gebit te verhelpen en te voorkomen, zodat jouw gebit schoner, gezonder en mooier wordt. Wil je een gebitsrenovatie ondergaan om jouw gebit te verbeteren, dan moet je er rekening mee houden dat je een proces met enkele stappen dient te volgen. Welke stappen je precies moet volgen bij een renovatie van het gebit, lees je in onderstaande alinea’s.

Stap 1: de diagnose

Voor er daadwerkelijk aan het verbeteren van het gebit gewerkt wordt, wordt er eerst een diagnose gesteld van het huidige gebit. Hierbij wordt er gekeken naar de mond, maar ook naar de algemene gezondheid, de kaakgewrichten en het gezicht. Aan de hand van de diagnose wordt de rest van de behandeling beetje bij beetje uitgestippeld.

Stap 2: foto’s schieten en een gipsmodel maken

De tweede stap van de gebitsrenovatie betreft het maken van foto’s en een het maken van een gipsmodel van het gebit. De foto’s en gebitsafdruk van gips worden gebruikt om de rest van het behandelplan op te stellen, zodat er precies bepaald kan worden wat er moet gebeuren om het gebit te verbeteren.

Stap 3: het samen opstellen van een behandelplan

Als de foto’s en het gipsmodel zorgvuldig onderzocht zijn, wordt er een behandelplan voor de gebitsrenovatie opgesteld. Dit behandelplan wordt uiteraard in overleg opgesteld, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren en ook zeker weet dat je achter de behandeling staat. Na het opstellen van het behandelplan, start de daadwerkelijke gebitsrenovatie. Hoe werkt een gebitsrenovatie? Hierboven staat het allemaal uitgelegd.

Voor de behandeling
Na de behandeling
De Kliniek
Onze Kliniek is gevestigd in het pand ´Museumkwartier´in het hartje van Amsterdam Zuid, vlak bij de Roelof Hartstraat en de van Baerlestraat. Er zijn in totaal 14 behandelkamers, waarin tandartsen, mondhygienisten en tandarts specialisten werkzaam zijn. Maak gelijk een afspraak.
Adres: Pieter-Baststraat 21 – 27
1071 TV Amsterdam
(Zijstraat van de Roelof-Hartstraat in Oud-Zuid)
Telefoon: 020-662 3914
Mail: contact@kctamsterdamzuid.nl